Cinesseum, prvi svetski online bioskop

27. Novembar 2018
385Prema istraživanjima 80% ispitanika reklo je da bi pre gledali najnovije filmove iz svoje kuće nego u bioskopu. Neverovatno je da u 21. veku još uvek niko nije odgovorio na potrebe tih 80% ljudi. Niko do danas.

Srpska dijaspora, koja je procenjena na preko 18 miliona ljudi, do sada nije imala priliku da gleda najnovije domaće filmove  u isto vreme kada se oni prikazuju i u bioskopima u Srbiji. Od sada, preko Cinesseum-a, svako ko poseduje internet konekciju, moći će iz udobnosti svog doma da uživa u najnovijim ostvarenjima srpske kinematografije.
Cinesseum je online platforma za gledanje najnovijih filmova, onih koji se trenutno prikazuju u bioskopima. Jedina je ove vrste na svetu, a razvijena je, verovali ili ne, ovde, u Srbiji.
Za razliku od drugih striming platformi, Cinesseum funkcioniše po principu prodaje karata, baš kao i današnji bioskopi.
Korisnici će preko platforme moći da kupe kartu i uživaju u najnovijim filmovima iz svoje kuće. Cena karte će biti u visini prosečne cene karte u bioskopima, a posebnu pogodnost čini to da će, po ceni jedne karte, korisnici moći pogledati film sa kim žele i na taj način ostvariti značajnu uštedu.
'Prema istraživanjima 80% ispitanika reklo je da bi pre gledali najnovije filmove iz svoje kuće nego u bioskopu. Neverovatno je da u 21. veku još uvek niko nije odgovorio na potrebe tih 80% ljudi. Niko do danas', istakao je Đorđe Lovren, jedan od osnivača Cinesseum-a, na današnjem predstavljanju za medije.
Platforma koristi trenutno najsavremeniju tehnologiju i kreirana je tako  da i uz sporiju internet konekciju korisnici mogu gledati filmove u full-HD rezoluciji bez bilo kakvog čekanja da se film učita. Takođe, ukoliko korisniku u toku gledanja filma nestane struje ili mu se prekine internet konekcija, sistem pamti dokle je stigao sa gledanjem i po povratku na platformu može da nastavi tamo gde je stao.
'Verujemo da će Cinesseum imati veliki značaj za našu kompletnu filmsku industriju', zaključio je Lovren.
Zvaničan datum puštanja platforme u rad zakazan je za 31. decembar, kada će platforma postati dostupna korisnicima iz celog sveta.

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR Nataša Guberinić radnim danima
od 10h do 14h
read more
Last Played On play radio