Festival nauke sledeće nedelje

28. Novembar 2019
658Pod sloganom "Razotkrivanje", trinaesti po redu Festival nauke, najveća manifestacija u oblasti promocije nauke i obrazovanja u regionu, održaće se od 5. do 8. decembra na Beogradskom sajmu.

Festival nauke je ovoga puta posvećen razotkrivanju zabluda i mitova uz pomoć nauke i naučnih dostignuća, sa nezaobilaznom dozom zabave, učenja i druženja. Za broj trinaest vezuju se razna sujeverja, a nauka se pokazala kao pravo oruđe i pouzdan saveznik u razotkrivanju istine.

Ovogodišnji Festival nauke održaće se u halama 3, 3A i 5 Beogradskog sajma i okupiće više od 60 naučnih i obrazovnih institucija i udruženja i više od 600 naučnika iz Srbije i inostranstva.

Kompanija NIS će se ove godine predstaviti postavkom pod nazivom „Znanje pokreće“, specijalno kreiranom da provede sve zainteresovane posetioce kroz pravu naučnu avanturu, kroz razotkrivanje zabluda i mitova kada je u pitanju energija, tema koja u velikoj meri utiče na naš svakodnevni život i predstavlja srž poslovanja kompanije. U ovom zanimljivom kutku, u hali 3 Beogradskog sajma, svako ko bude želeo pretvoriće se u pravog istražitelja u okviru NIS Escape Room-a, gde će ga kroz timski rad, logičko zaključivanje i sposobnost razotkrivanja misterija, tačni odgovori odvesti do izlaza. Pored toga, posetioci će imati priliku da učestvuju u dva eksperimenta – sa letećim tanjirima i merenjem težine na planetama Sunčevog sistema.

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR Muzika Najbolja muzika radnim danima
od 22h do 06h
Last Played On play radio