Korona virus stigao u serije

23. Novembar 2020
1034Od medicinske serije "Uvod u anatomiju" do romantične porodične drame "To smo mi" - koronavirus se uvukao u zaplete mnogih epizoda televizijskih sapunica u 2020.

Tek je nekoliko serija izbeglo da spomene virus koji je toliko uticao na živote gledalaca.

U prvim scenama poslednje sezone bolničke drame "Uvod u anatomiju" Meredit Grej uživa u trenutku samoće na plaži i iznenada se budi iscrpljena u užurbanom hitnom prijemu opremljena punom zaštitnom opremom.

"Mislim da imamo obavezu da pokažemo kroz šta prolaze zdravstveni radnici", kaže zvezda serije Elen Pompeo.

"U trenutku kad su mnogi Amerikanci iritirani nošenjem maski i nesvesni izazova s kojima su suočene bolnice, ova sezona 'Uvoda u anatomiju' nudi priliku da se čuje koliko je teško našim zdravstvenim radnicima", kaže ona.

Dijena Frolov i Andrej Šnajder iz serije "NBC" produkcije, "Čikaška hitna", kažu za AFP da su kao "serija o bolnici znali da se moraju da se bave pandemijom".

"Stoga ona igra ulogu, ako ne glavnu, onda sporednu, u svakoj od naših novih epizoda", kazali su Frolov i Šnajder o šestoj sezoni serije koja je počela 11. novembra.

"Kovid 19 virus je značajno promenio protokole i postupke u bolnici", navode.Druge medicinske serije poput ABC "Dobri doktor" takođe su se bavile virusom, a "Novi Amsterdam" i "Specijalizant" pripremaju se da to učine u 2021.

I druge serije koje se ne bave bolnicama takođe su uključile koronavirus u epizode.

Tako u "NBC" seriji "To smo mi" član porodice Pirson ide u izolaciju, a glava porodice Rebeka zbog koronavirusa mora da odloži kliničko ispitivanje vezano uz Alchajmerovu bolest.

"ABC" serija "The Conners" bavi se pandemijom kroz prizmu finansijskih nevolja glavnih junaka i suprostavljenih tabora u američkom društvu zbog primene epidemioloških mera.

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR muzika najbolja muzika nedeljom
od 18h do 00h
Last Played On play radio