Pet novih GoT serija

1. April 2021
1175Posle ogromnog uspeha serije "Igra prestola", pisac Džordž R.R. Martin, na čijim delima je ona zasnovana, potpisao je ugovor o razvoju nekoliko televizijskih serija za mrežu HBO i njenu striming uslugu HBO Maks.

Holivud Reporter otkrio je da je autor, koji je osvojio četiri nagrade Emi za rad na adaptacijama svog najprodavanijeg serijala "Pesma o ledu i vatri", potpisao ugovor "vredan osam cifara" na pet godina.

Martin je trenutno uključen u pet projekata za HBO, među kojima je "Kuća zmaja", čija se radnja odvija 300 godina pre događaja iz "Igre prestola" i koji će se fokusirati na Targarijene, moćnu dinastiju koja je nekada vladala Vesterosom.

Serijal od 10 epizoda, čija proizvodnja treba da počne sledećeg meseca, emitovaće se 2022. godine, a u njemu će glumiti Olivija Kuk, Ema Darsi, Pedi Konsidajn, Met Smit i drugi.

Drugi projekti vezani za svet iz "Igre prestola" na kojima Martin radi uključuju: seriju o kraljici ratnici Nimeriji, koja je živela 1.000 godina pre događaja iz Martinovih knjiga; spinof "Kuće zmaja" seriju koji će pratiti lorda Korlisa Velariona, poznatog i kao Morska zmija, supruga princeze Renis Targarijen; seriju smeštenu utakozvanu Buvlju rupu, sirotinjski deo prestonice Vesterosa; adaptacija tri novele Martina koje prate Danka i Ega: viteza Ser Dankana Visokog (Dunk) i njegovog štitonošu (Ega), koji će kasnije postati kralj Egon V Targarijen; i jednu animiranu seriju.

Martin je takođe izvršni producent filma Ko se boji smrti, adaptacije fantastičnog romana Nedija Okorafora iz 2011. godine i adaptacije romana "Roadmarks" Rodžera Želanzija iz 1979. Njegova novela "Sandkings" iz 1979. trenutno se takođe prilagođava na Netfliksu za film, a režiraće ga Gor Verbinski.

I dok obožavaoci serije Igra prestola, koja je bila jedna od najpopularnijih u istoriji, mogu da se raduju ovim vestima, one potvrđuju da završetka književnog serijala "Pesma leda i vatre" neće biti skoro.

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR Luka Matić radnim danima
od 14h do 18h
read more
Last Played On play radio