Najskuplji TV projekat

23. April 2021
1204Kada je objavljeno da će se snimati televizijska serija "Gospodar prstenova" tvrdilo se kako će budžet za nekoliko sezona biti rekordnih 500 miliona dolara.

Taj će rekord ipak biti oboren jer, kako javlja "Hollywood Reporter", proračun samo prve sezone serije iznosi neverovatnih 465 miliona dolara.

Naime, Stjuart Neš, ministar ekonomskog razvoja i turizma u Novom Zelandu, izjavio je za portal Morning Report:

"Ono što vam mogu reći jeste da će kompanija Amazon potrošiti 650 miliona novozelandskih dolara (465 miliona američkih dolara) samo na prvu sezonu. To je fantastično, zaista… To će biti najveća televizijska serija ikada."

Brojke su prvobitno objavljene kao deo vladinog službenog izveštaja koje je preneo novozelandski portal Stuff. Iz tog izveštaja vidljivo je da kompanija planira da snimi pet sezona serije koja bi se snimala na Novom Zelandu kao i nekoliko serija koje će se temeljiti na pojedinim likovima iz "Gospodara prstenova", navodi "Headliner".

Poređenja radi, budžet jedne sezone serije "Igra prestola" iznosio je "samo" 100 miliona dolara. U prvoj sezoni, budžet jedne epizode iznosio je šest miliona dolara a taj budžet se do osme sezone gotovo utrostručio tako da je u poslednjoj sezoni jedna epizoda koštala 15 miliona.

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR Una & Đorđe radnim danima
od 06h do 10h
read more
Last Played On play radio