Potonula gledanost Oskara

28. April 2021
1210Gledanost poslednje svečane dodele Oskara je pala na 9.85 miliona televizijskih gledalaca u SAD-u, što je pad od više od 58 odsto u odnosu na godinu dana ranije i najniža je u istoriji.

Početkom 2020., pre pandemije koja je pokosila Holivud i filmsku industriju, veče dodele Oskara je privukla 23.6 miliona američkih gledalaca, što je bila najgora gledanost tog događaja do tad.

Najnoviji loš rezultat očekivali su filmski stručnjaci i on odgovara podacima s ostalih filmskih dodela nagrada, poput Zlatnog globusa.

Bioskopske dvorane su većim delom 2020. bile zatvorene i filmski studiji su odložili velike produkcije pa ovogodišnji kandidati za Oskare nisu bili poznati široj publici, poput velikog pobednika večeri "Zemlje nomada", nezavisnog filma skromnog budžeta.

Pad gledalaca dodele Oskara je redovna pojava poslednjih godina. Još 2014. je gala večer pratilo 43 miliona gledalaca pred malim ekranima.

Oskara za najbolji film dobila je drama Kloi Žao "Zemlja nomada", koja je nagradu donela i glavnoj glumici Franses Mekdormand, a Oskara za najbolju mušku ulogu osvojio je Entoni Hopkins za ulogu u filmu "Otac".

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR Nataša Guberinić radnim danima
od 10h do 14h
read more
Last Played On play radio