Premijera filma "Dina"

13. Oktobar 2021
1406Najnovija SF adaptacija romana Franka Herberta DINA biće prikazana pretpremijerno u sredu 20.oktobra u 19h u Velikoj sali , nakon čega će se naći na redovnom repertoaru bioskopa Kombank Dvorana.

Ova naučno fantastična filmska priča, opisuje situaciju u kojoj je  sinu plemićke porodice  poverena zaštita najvrednije stvari i ključnog elementa u galaksiji.

U mitskoj avanturi, sa elementima drame “Dina” pratimo Pola Atreidesa iz kuće Atreides, sjajnog i nadarenog mladića  rođenog za velike stvari, koji mora da otputuje na najopasniju planetu u  svemiru kako bi osigurao budućnost svoje porodice i svog naroda.

Kada se nađe usred sukoba oko ekskluzivne distribucije najcenjenijim resursom koji postoji, najvrednijem elementu galaksije koji se nalazi samo na Arakisu i  koji može otključati najveći potencijal čovečanstva, u kom će preživeti samo oni koji mogu da pobede svoj strah.

Interesantan je podatak da je za film napravljeno više od hiljadu kostima,  a muzičar Hans Cimer je uradio novi instrument i osmislio jezik za horske pesme – tako da muzika u filmu zvuči kao da nije s ovog sveta.

Glavne uloge tumače u fimu tumače:  Timoti Šalame, Rebeka Ferguson, Džoš Brolin, Džejson Mamoa, Havijer Bardem, Stelan Skarsgord i  drugi.

Podsetimo, film je premijerno prikazan 3. septembra na Venecijanskom Filmskom Festivalu. 

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR Luka Matić radnim danima
od 14h do 18h
read more
Last Played On play radio