Squid Game najpopularnija ikada

13. Oktobar 2021
1408Izuzetno popularna serija "Squid Game" zvanično je postala najveći Netfliksov naslov do sada.

U rasponu od samo 25 dana, hiper-nasilnu korejsku seriju pogledalo je 111 miliona korisnika širom sveta, saopštila je platforma za striming. Ovo ga stavlja ispred prethodne serije "Bridgerton", koju je u prvih 28 dana od objavljivanja gledalo 82 miliona.

Netfliks broji prikaze na osnovu naloga koji su gledali najmanje dva minuta serije, pa nije poznato koliko je ljudi tačno pogledalo celu igru "Squid" ili je samo odgledano prvih nekoliko minuta.

"Squid Game" je premijerno prikazan na Netfliksu 17. septembra i brzo je zauzeo prvo mesto na listi, međutim, izvršni direktor Netfliksa Ted Sarandos rekao je da kompanija ne zna da li će to postati globalni hit.

Ali, nedelju i po dana nakon premijere, Sarandos je rekao da broj gledalaca pokazuje da postoji "velika šansa da to bude naša najveća serija ikada".

Prodaja artikala predstavljenih na "Squid Game-u" je porasla, uključujući korejske slatkiše "Dalgona" i bele Vans patike. Valmart sarađuje sa serijom kako bi doneo artikle "Squid Game" u lokalne prodavnice širom SAD -a, prenosi Forbes.

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR Luka Matić radnim danima
od 14h do 18h
read more
Last Played On play radio