Ko je Novakov najveći rival?

Ko je Novakov najveći rival?

17. Maj 2022

Novak Đoković u odličnom trenutku dolazi u Pariz na drugi grend slem sezone, Rolan Garos.

Najbolji teniser sveta je posle trijumfa na Mastersu u Rimu i prve titule u sezoni, ušao u 370. nedelju vladavine na ATP listi i spreman je da napadne 21. titulu sa turnira velike četvorke.

Novak je pred odbranu trofeja u Parizu ponovo pričao i o svojim najvećim rivalima u karijeri, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu. Njega su pitali ko mu je od njih dvojice veći rival i za svetskog broja jedan tu nije bilo dileme.

"Uvek smo se dobro takmičili. Federer i Nadal su oduvek bili tu, ali za mene, Nadal je moj najveći rival u karijeri. Sazreo sam kao igrač jer me je on gurao da idem u tom pravcu", rekao je Novak za "Marku".

Kada su ga pitali razmišlja li poput svojih rivala i o povlačenju, bio je jasan: "Ne osećam da sam na kraju karijere, godine su samo običan broj".

Po kladionicama, Novak je favorit broj jedan i on ne beži od toga da je predvodnik i na toj listi.

"Što se tiče rankinga i toga kako sam igrao proteklih nedelja, svakako vidim sebe kao jednog od favorita. Ne provodim mnogo vremena u razmišljanju o tome ko će pobediti ili ko ima najveće šanse. Uvek mislim na sebe. Idem tamo sa najvećim ambicijama, posebno zbog toga kako sam igrao u Rimu. Dopadaju mi se moje šanse. Očigledno je da je žreb nešto na šta ne mogu da utičem, ali on će svakako odrediti moj put ka daljoj fazi turnira. Igra se u tri dobijena seta, svaki drugi dan. To je grend slem. Drugačije je, morate tome različito i da pristupite. Ipak, zbog toga kako sam se osećao na terenu poslednjih nedelja, mislim da mogu da doguram daleko", poručio je Đoković.

Now playing

LIVE

RADIO

Play
Extra

Izaberi svoju muziku

Party

PLAY Party

Rock

PLAY Rock

Soft

PLAY Soft

Urban

PLAY Urban

Play

PLAY Play