Kako to misliš ne može trep i klasika?

5. Jun 2019
457Zašto slušanje jednog muzičkog žanra mora da znači da naša omiljena pesma ne može da bude iz nekog drugog, potpuno suprotnog? Kako se žanrovi uopšte definišu danas, kada u rep pesmama možemo videti motive iz narodne muzike i obrnuto?

Nekada su nas muzički žanrovi izdvajali u grupe i „smeli“ smo da budemo fanovi samo jedne ili druge vrste zvuka. „Ne može on to da peva“, „Ne možeš da ideš na rok svirku i u kafanu“ čuli smo nebrojeno puta do sada. Ili ono čuveno pitanje: „Jel slušaš domaće ili strano?“, omiljeni šlagvort za upoznavanje. Međutim da li je i danas tako?

Skoro je Instagramom odjeknuo neobičan muzički izazov koji je podrazumevao da ljudi postavljaju pesme na svoje profile koje tajno vole, ali ih je pomalo sramota da to javno priznaju. Trendu su se pridružili i brojni influenceri, a svi su poručili Kako to misliš ne može? Da li to znači da je konačno granicama između muzičkih žanrova došao kraj?

Odgovor na ovo donosi Tuborg, pivski brend koji je u okviru svoje kampanje izazvao trepera Coby-ja da sarađuje sa, ni manje ni više, nego simfonijskim orkestrom! U ovom mega muzičkom izazovu učestvuje i mlada autorka Bojana Vunturišević koja radi na specijalnom aranžmanu sa čuvenim bendom Eyesburn i izvođenju jedne njihove pesme na potpuno drugačiji način.

Dakle, danas je muzika evoluirala u pravcu spajanja i stvaranja potpuno novih žanrova koji ujedinjuju ne samo različite zvukove i muzičke motive, već i sve nas koji ih slušamo i volimo. Zato sledeći put kad vam neko kaže da se ne može na after posle kafane, recite im „kako to misliš ne može“?

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR muzika najbolja muzika nedeljom
od 0h do 10h
Last Played On play radio