Kladite se na Evroviziju?

Kladite se na Evroviziju?

15. Mart 2023

Hrvatska se popela na kladionici za Evroviziju te je prešišala Srbiju i sada se Let 3 nalazi na 15. mestu, dok je predstavnik Srbije, Luka Blek pao na 16. mesto.

Letu 3 kladioničari daju 1% šanse za pobedu, baš kao i Srbiji, te su razlike u koeficijentima zapravo jako male i stanje na kladionici se može u svakom trenutku promeniti.

Prvo mesto kladionice uverljivo drži Švedska, koju će na takmičenju predstavljati Lorin sa pjesmom Tattoo. Finska je na drugom mestu, Ukrajina na trećem, Norveška na četvrtom, a top 5 zaokružuje Ujedinjeno Kraljevstvo.

Kladioničari najmanje šanse za pobedu daju Albaniji, Rumuniji, San Marinu i Belgiji, koji se nalaze na začelju tablice.

Podsetimo, iako je Hrvatska na kladionicama bolje pozicionirana od Srbije, to nije slučaj na evrovizijskoj aplikaciji My Eurovision Scoreboard, koja dopušta fanovima Evrovizije da naprave poredak zemalja koje se takmiče. Fanovi su Luka smestili na 11. mesto od 35 država koje su već izabrale pesmu. Hrvatska se, međutim, nalazi na 26. mestu aplikacije.

Dva polufinala Evrovizije održavaju se 9. i 11. maja, dok je veliko finale zakazano za 13. maj. Hrvatska i Srbija će se takmičiti u prvom polufinalu Evrovizije, te su jedna drugoj velika konkurencija.

Kroz polufinalne večeri gledaoce pred malim ekranima i publiku vodiee glumica Hana Vodingem, pored Aleše Dikson i ukrajinske pevačice Džulije Sanine. U finalnoj večeri pridružiće im se i poznati voditelj Grejam Norton.

Now playing

LIVE

RADIO

Play
Extra

Izaberi svoju muziku

Party

PLAY Party

Rock

PLAY Rock

Soft

PLAY Soft

Urban

PLAY Urban

Play

PLAY Play