Preminula Tina Tarner

Preminula Tina Tarner

25. Maj 2023

Legenda nas je napustila

Pevačica Tina Tarner, koju su soul klasici i pop hitovi poput The Best i What's Love Got To Do With It učinili superzvezdom, preminula je u 83. godini. Slavu je stekla nastupajući sa mužem Ajkom tokom 1960-ih, kada nastaju hitovi poput Proud Mary, River Deep, Mountain High.

Mnoge zvezde su se oglasile nakon ove tužne vesti, medju njima i Mik Džeger.

"Jako sam tužan zbog odlaska moje divne prijateljice Tine Tarner. Ona je bila beskrajno talentovana, sjajna pevačica, puna inspiracije i zabave. Pomogla mi je dosta kada sam bio mlad i nikad neću moći to da zaboravim", napisao je Džeger.

Opra Vinfri je izjavila: "Počela sam kao fan Tine Tarner, zatim sam je pratila po celoj zemlji, a potom smo postale prave prijateljice. Ona će zauvek biti boginja rokenrola sa neverovatnom unutrašnjom snagom. Bila je uzor i meni i celom svetu. Podsticala je deo mene za koji nisam ni znala da postoji. Onog dana kada se oslobodila višegodišnjeg zlostavljanja u porodici, njen život je postao jedna velika pobeda. Zahvalna sam joj na njenoj hrabrosti i na tome što nam je pokazala kako izgleda trijumf u Manolo cipelama i kožnoj kratkoj suknji.

Jednom prilikom je sa mnom podelila da kada dođe njeno vreme da napusti zemlju, neće se plašiti već će biti uzbuđena i radoznala. Zato što je naučila da živi okružena voljenim ljudima, svojim mužem i prijateljima. Ja sam bolja žena, bolji čovek, zbog toga što je njen život dotakao moj. Ona je bila, jednostavno najbolja", stoji u Oprinoj poruci.

Podsetila se i zajedničkog nastupa: "Imala sam priliku da se pridružim Tini na pozornici tokom njene turneje "Wildest Dreams" i da osetim deo njenog magičnog sveta. Bila sam toliko nervozna da su mi kolena zapravo klecala. Plesati na pozornici sa njom u Los Anđelesu bilo je najzabavnije od svega čega se sećam a što se tiče toga da sam uradila nešto neočekivano. Tina je živela izvan okvira i podsticala je mene i svaku ženu da činimo isto".

Now playing

LIVE

RADIO

Play
Extra

Izaberi svoju muziku

Party

PLAY Party

Rock

PLAY Rock

Soft

PLAY Soft

Urban

PLAY Urban

Play

PLAY Play