Gde sve poznati ne smeju da putuju

6. Septembar 2019
535Poznate ličnosti imaju priliku da proputuju ceo svet. Ali... Nekima od njih zabranjen je pristup u određenim zemljama. Iako je nekima zabrana ukinuta, drugima zabrana još uvek traje.

Džastin Biber

Pevaču je zabranjen ulaz u Argentinu. 2016. godine on je saopštio svojim fanovima da neće moći da dođe opet u ovu zemlju, ali stvarni razlog nije rekao. Međutim, on je 2013. godine imao sukob sa vlastima jer se prema državnoj zastavi ponašao bez poštovanja i šutirao je na bini.

Majli Sajrus

Pevačica je 2009. godine objavila fotografiju na kojoj prstima drži oči kako bi izgledala kao Kineskinja. Zbog toga joj je zabranjen ulaz u Kinu.

Lejdi Gaga

Lejdi Gaga nije dobrodošla u Indoneziju jer je njeno ponašanje ocenjeno kao neprikladno.

Selena Gomez

Ne samo da joj je zabranjen ulaz u jednu zemlju, već u dve: Kinu i Rusiju. Vlasti Kine nisu bile blagonaklone prema njenoj fotografiji sa Dalaj Lamom, a u Rusiji su je zabranili zbog toga što je branila prava gej populacije.

Bitlsi

Grupa važi i dalje za jednu od najtalentovanijih grupa svih vremena, ali su tokom vremena velike popularnosti bili zabranjeni na Filipinima. Razlog za to je odbijanje da odu na ručak sa prvom damom Filipina Imeldom Markos.

Paris Hilton

2010. godine Hilton je htela da poseti Japan kako bi promovisala svoj novi parfem i modnu liniju. Kada je stigla na aerodrom u Tokio privatnim avionom odbijen joj je ulazak u zemlju. Šest sati je pokušavala da ubedi obezbeđenje da je pusti pre nego što se vratila u Los Anđeles.

Akon

Pevač je razbesneo mnogo ljudi na Šri Lanki spotom u kome uživa pored bazena dok se u pozadini vidi statua Bude. Statua se pojavljuje u uglovima nekih kadrova i nije u centru pažnje, a pevač je izjavio da uopšte nije ni znao da je statua tu.

Bijonse

Izuzetno uspešna pevačica, ali vlasti Malezije ne odobravaju njen koncert. Odlučila je da otkaže koncert jer su se održavali protesti zbog njenog stajlinga koji je ocenjen kao previše provokativan i u sukobu sa religijskim shvatanjima ove zemlje.

Kejti Peri

2017. godine osvanuli su naslovi da je Kejti zabranjena u Kini. Ona je podnela zahtev za vizu za ovu zemlju, ali je bila odbijena i dobila je zabranu. Razlog za to je taj što je obukla žutu haljinu ukrašenu suncokretima, što je bilo kontroverzno jer je suncokret bio cvet koji su koristili protestanti protiv Kine.

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR muzika najbolja muzika nedeljom
od 0h do 10h
Last Played On play radio