Engleskinja se udala za drvo

10. Septembar 2019
536Britanka Kejt Kaningam (34), inače majka dvoje dece, stupila je u brak, ni manje ni više, nego sa jednim drvetom, pa će zbog toga promeniti i svoje prezime.

Njena porodica i prijatelji prisustvovali su ceremoniji "sklapanja braka" između Kejt i drveta, u parku u Merzisajdu, na severozapadu Engleske. Kejt se na to odlučila sa ciljem da podigne svest u zajednici o neophodnosti borbe protiv najavljene izgradnje nove obilaznice.

Ekološka aktivistkinja iz Melinga rekla je za Liverpul eho da planira da promeni prezime i da će se sada zvati Kejt Rouz Elder.

"Moj dečko podržava moju odluku, čak mi je pomogao da pripremim sve za ceremoniju venčanja", rekla je Kejt dan pre velikog događaja.

"Mom starijem sinu je u početku bio neprijatno kada sam mu rekla da ću to uraditi, ali je ipak odlučio da dođe na ceremoniju. Mnogo mu je značilo što je prisutan", dodala je Kejt.

O danu venčanja, pre koga je organizovala i devojačko veče, mlada ima samo lepe reči.

"I moj otac mi je pružao veliku podršku. Kombijem je pomagao da se organizuje sve za veliki dan. U početku je to bila samo ideja, ali došao je dan kada sam je i ostvarila, bio je to lep dan, divan dan za našu zajednicu", ispričala je Kejt.

Inače, stanovnici sela Melinga i oklonih mesta u Merzisajdu učestvuju u kampanji za borbu protiv izgradnje nove obilaznice dužine tri kilometra kroz dolinu Rimrouz. Obilaznica se gradi kako bi se rasteretio saobraćaj u luci Liverpul.

"Moja mama je umrla od napada astme, a i ja patim od bolesti pluća. Plan da se priroda preplavi buldožerima i da se napravi put nema smisla i predstavlja napad na naše zdravlje. U našem kraju zagađenost prirode je već na visokom nivou. Treba tražiti rešenje za to stanje, a ne raditi na njegovom pogoršanju", zaključila je Kejt.

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR muzika najbolja muzika nedeljom
od 0h do 10h
Last Played On play radio