Prekidaju štrajk

Prekidaju štrajk

1. Septembar 2023

Crveni tepih Venecije

Jubilarni osamdeseti filmski festival u Veneciji se održava od 30. avgusta do 9. septembra i biće u senci ovogodišnjeg štrajka u Holivudu. Upravo zbog ovog štrajka se dugo spekulisalo ko će se od glumačkih zvezda pojaviti na crvenom tepihu Mostre ove godine.

Međutim, kako prenose svetski mediji, dok traje štrajk u Holivudu, postignut je "privremeni sporazum“ sa američkim Udruženjem glumaca SAG-AFTRA da se neke zvezde, koje trenutno štrajkuju, ipak, pojave na ovom festivalu. Ono što je zasad sigurno jeste da će se pojaviti američki glumac Adam Drajver kako bi predstavio novi film Majkla Mana "Ferari", koji će tada imati svetsku premijeru.

Još jedna zvezda iz ovog filma bi trebalo da se pojavi na crvenom tepihu, a to je Penelope Kruz. Pored njih, svoje prisustvo na Lidu potvrdili su i Patrik Dempsi i Džek O’Konel.

Crvenim tepihom će se prošetati i glumac Mads Mikelsen, kako bi promovisao danski film "The Promised Land“. Takođe i glumci Kejleb Landri Džons i Džodžo Ti Gibs zbog filma "DogMan“.

U Veneciju stižu i Piter Skarsgard i Bili Magnusen, ali u ulozi izvršnih producenata filma "Coup!“, kao i glumica Olga Kirilenko kako bi promovisala TV seriju "Of Blood and Money“, koju je režirao Gzavijer Đanoli. Stiže i Prisila Prisli.

Svetsku premijeru na ovogodišnjem festivalu imaće i film "Prisila" Sofije Kopole, koja će takođe stići u Veneciju. Očekuje se da, uz rediteljku, crvenim tepihom "prošeta" i Prisila Prisli, kao i Kejli Speni i Džejkob Elordi koji u Sofijinom filmu igraju Prisilu i Elvisa.

U Veneciju stiže i Toni Leung, koji će dobiti nagradu za životno delo, Valeri Lemersije koja igra u novom filmu Vudija Alena "Coup De Chance“ i Fani Ardan, zvezda novog ostvarenja Romana Polanskog "Palata“.

U znak solidarnosti sa aktuelnim štrajkom u Holivudu, crveni tepih su rešili da ove godine preskoče Lili Džejms, Vilem Defo, Lijam Nison i Ketrin Makormak.

Now playing

LIVE

RADIO

Play
Extra

Izaberi svoju muziku

Party

PLAY Party

Rock

PLAY Rock

Soft

PLAY Soft

Urban

PLAY Urban

Play

PLAY Play