Veslači u srcu grada

Veslači u srcu grada

8. Septembar 2023

Svetsko prvenstvo u veslanju

U Beogradu, na Adi Ciganliji, je u toku Svetsko prvenstvo u veslanju 2023. najjvažnije veslačko takmičenje u svetu od Olimpijskih igara u Tokiju.

Na „beogradskom moru“ snage odmerava ukupno 1010 takmičara iz 71 zemlje. Pored borbe za svetske medalje, oni se trude da uđu u kvalifikacione kvote za predstojeće Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

U Beogradu je više od 1600 učesnika (takmičara, trenera, tim menadžera i pratećeg osoblja). Atmosfera u veslačkom „selu” na Adi je uzavrela, puna pozitivne energije i druženja.

Što se tiče srpskih reprezentativaca, najbolje su se plasirali Jovana Arsić i Nikolaj Pimenov. Oni će u petak 8. septembra veslati u polufinalu skifa, i pokušati da obezbede medalje ili bar plasman među devet najboljih što bi im obezbedilo vizu za OI u Parizu 2024. godine.

Na jednoj od pratećih konferencija za medije, Žan Kristofer Roland, predsednik Svetske veslačke federacije, se zahvalio ogranizatorima Svetskog prvenstva na do sada odlično odrađenom poslu, uslovima za takmičenje, kao i uslovima za veslače, ekipe, učesnike, medije, volontere, kao i sve goste i posetioce ovogodišnjeg takmičenja u Beogradu. 

Nakon dodele medalja u nedelju 10. septembra otpočeće i svečana ceremonija zatvaranja. 

Now playing

LIVE

RADIO

Play
Extra

Izaberi svoju muziku

Party

PLAY Party

Rock

PLAY Rock

Soft

PLAY Soft

Urban

PLAY Urban

Play

PLAY Play