Preminuo Matthew Perry

Preminuo Matthew Perry

29. Oktobar 2023

Napustio nas je ''Prijatelj''

Zvezda serije Prijatelji, glumac Metthew Perry preminuo u 54. godini

Američki glumac bio je najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u televizijskoj hit seriji Prijatelji iz 1990-ih. Glumac je pronađen mrtav u njegovoj kući u Los Anđelesu, rekli su američkim medijima policijski izvori. Serija ''Friends'', koja je pratila život šest mladih prijatelja u Njujorku, emitovana je od 1994. do 2004. godine. Njenu poslednju epizodu je pogledalo 52,5 miliona u SAD, što je čini najgledanijom TV epizodom 2000-ih.

TV Warner Bros., koja je producirala Prijatelje, saopštila je da su "slomljeni zbog smrti dragog prijatelja Metjua Perija".
"Metju je bio neverovatno nadaren glumac i neizbrisiv deo porodice televizijske grupe Varner Bros", navodi se u saopštenju.
"Uticaj njegovog komičarskog genija osetio se širom sveta, a njegovo nasleđe će živeti u srcima mnogih.
"Ovo je srceparajući dan i šaljemo našu ljubav njegovoj porodici, njegovim najmilijima i svim njegovim odanim obožavaocima".

Rođen u Masačusetsu 1969. godine, Peri je odrastao u Otavi u Kanadi, gde je pohađao osnovnu školu sa Džastinom Trudoom, koji je kasnije postao kanadski premijer.
"Metjuova smrt je šokantna i tužna. Nikada neću zaboraviti naše igre u školskom dvorištu i znam da ljudi širom sveta nikada neće zaboraviti radost koju im je doneo. Hvala za smeh, Metju. Bio si voljen - i nedostajaćeš", napisao je kanadski premijer Džastin Trudo na društvenoj mreži X.

Now playing

LIVE

RADIO

Play
Extra

Izaberi svoju muziku

Party

PLAY Party

Rock

PLAY Rock

Soft

PLAY Soft

Urban

PLAY Urban

Play

PLAY Play