Ko se kako zove?

22. Oktobar 2019
591Neke zvezde su promenile ime kako bi lakše uspele u karijeri, pa se i sada koriste umetničkim imenom!

Natali Portman (38)

Glumičino pravo ime je Neta-Li Herhslag. Odlučila je da radi pod prezimenom Portman jer je želela da sačuva privatnost bliže porodice. Portman je devojačko prezime njezine bake.

Dženifer Aniston (50)

Glumica grčkog porekla zove se Dženifer Lin Anastasakis. Njeni roditelji su promenili prezime u Aniston kako bi pomogli ćerki koja je želela da postane glumica.

Vin Dizel (52)

Pravo ime mu je Mark Sinkler Vinsent. Dok je 'Vin' samo skraćenica njegog pravog prezimena, na umetničko prezime 'Dižel' se odlučio jer su mu taj nadimak dali prijatelji zato što je 'pun energije'.

Bred Pit (55)

Bradovo puno ime je Vilijam Bredli Pit, mada su ga znali pod imenom Bred, stoga je s tim imenom zakoračio u svet glume.

Nikolas Kejdž (55)

Kejdž je zapravo Kim Kopola. Svoje pravo prezime krio je od početka karijere jer nije želio da se proslavi na osnovu krvnog srodstva sa slavnim rediteljem, ujakom Fransisom Fordom Kopolom.

Čarli Šin (54)

Glumac je preuzeo umetničko prezime svog oca. Njegovo puno pravo ime je Karlos Irvin Estevez, a pravo ime njegovog oca Martina Šina je Ramon Antonio Gerardo Estevez. Charliejeva braća Emilio i Ramon i sestra Rene ostavili su svoja prava imena, iako se bave glumom.

Majli Sajrus (26)

Pevačica pravog imena Desinti Houp promenila je ime u 'Majli' jer joj je otac dao ime 'Smajli' zbog vedre naravi, a s godinama joj je nadimak skraćen za jedno slovo.

Ema Stoun (30)

Svoje pravo ime Emili Jin Stoun nije mogla da registruje u udruženju glumaca jer je tamo već postojala Emili Stoun, a prema pravilima ne mogu postojati dva umetnika istog imena. Glumica je prvo izabrala ime 'Rajli', ali se preimenovala u Ema, jer joj je taj nadimak dala majka.

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR Marko Katić subotom
od 14h do 18h
read more
Last Played On play radio