"Back to Black" 10. maja u bioskopima

"Back to Black" 10. maja u bioskopima

15. Januar 2024

Priča o Ejmi Vajnhaus stiže u bioskope sa prvim trejlerom biografskog filma "Back to Black" sa Marisom Abelom u glavnoj ulozi. Film, koji potpisuje reditelj Sem Tejlor Džonson ("Fifty Shades of Gray"), biće premijerno prikazan 10. maja.

Trejler traje nešto duže od jednog minuta i pruža kratak uvid u uspehe i padove talentovane Ejmi, koja od nepoznate pevačice postaje muzička ikona. Propraćen je moćnom baladom "Back to Black", koja je bila inspiracija za naziv filma.

Takođe prikazuje lični život Ejmi Vajnhaus, uključujući njenu romansu sa Blejk Filder Sivilom (kojeg tumači glumac Džek O'Konel iz serije "Skins") i bliski odnos sa majkom Dženis Vajnhaus Jani (koju igra Lesli Manvil iz serije "The Crown").

Nekoliko scena iz života Ejmi Vajnhaus je ponovljeno za film, uključujući i njen čuveni nastup na dodeli Gremi nagrada 2008. godine. Trejler ističe da će film pokriti njen život, muziku i nasleđe. U glumačkoj ekipi su još Edi Marsan. Bronson Veb, Ansu Kabiaj i Harli Berd.

Prema saopštenju za medije, film "Back to Black" je napravljen uz punu podršku produkcije koja je stajala iza Ejmi, kao i izdavača “Universal Music Group” i “Sony Music Publishing”. Film predstavljaju kao "nikad viđen" uspon britanske dobitnice Gremi nagrade i objavljivanje njenog revolucionarnog studijskog albuma "Back to Black".Prema sinopsisu, film priča Ejminu priču iz njene perspektive, pružajući uvid u “ženu” iza fenomena i odnos koji je inspirisao jedan od najlegendarnijih albuma svih vremena. Rediteljka Sama Tejlor Džonson (56) objasnila je svoju ličnu vezu sa Ejmi u prethodnom saopštenju za “Entertejnment vikli”. Prvi put je videla Ejmi kako nastupa na takmičenju u džez klubu Roni Skot u Sohou. “Bilo je odmah očigledno da nije bila samo talenat, bila je genijalna. Kao filmski stvaralac, ne možete zaista tražiti više. Osećam uzbuđenje i ponos što imam priliku da oživim lepu, jedinstvenu i tragičnu priču Ejmi na filmu praćenu najvažnijim delom njenog nasleđa – njenom muzikom. Potpuno sam bila svesna odgovornosti, zajedno sa mojim saradnikom u pisanju Metom Grinholgom, u stvaranju filma koji ćemo svi voleti i čuvati zauvek, baš kao što volimo Ejmi", rekla je rediteljka, piše Pipl. Podsetimo, Ejmi Vajnhaus je preminula 23. jula 2011. godine u 27. godini života usled trovanja alkoholom.

Now playing

LIVE

RADIO

Play
Extra

Izaberi svoju muziku

Party

PLAY Party

Rock

PLAY Rock

Soft

PLAY Soft

Urban

PLAY Urban

Play

PLAY Play