Adele dijeta

12. Maj 2020
878Pre nekoliko dana poznata pevačica Adel objavila je fotografiju i pohvalila se javnosti kako je izgubila čak 45 kilograma viška.

Mnogi je tada nisu prepoznali, a bilo je i onih koji su naveli da promena na njoj nije samo zbog dijete koju je držala, već su naveli i da je muzička zvezda otišla pod nož.

Ipak, jedna nutricionistkinja se pozabavila dijetom slavne pevačice. Naime, Melisa Majer, nutricionistkinja koja u Sindneju ima akreditovanu ordinaciju za savetovanje o ishrani i dijetama, analizirala je dijetu pomoću koje je pevačica Adel, kako tvrdi, smršala 45 kilograma.

Slavna Adel je navela da je dijetu ozbiljno shvatila i da se strogo držala svih pravila. Nutricionistkinja Majer ima savete ali i upozorenja za one koji žele da drže dijetu poznatu kao "sirtfud dijeta".

Adel se nedavno pohvalila rezultatima dijete i objavila fotografiju na nalogu Instagramu, koja je njene obožavaoce "ostavila u čudu". Navela je i da su, za dobijeni rezultat, uz dijetu, zaslužni pilates i treninzi tri puta nedeljno.

Adel potpuno zbunila ljude svojom transformacijom, ali stručnjaci kažu da to nije zbog dijete

"Sirtfud dijeta" omogućava da se mršavi dok vam ne uskraćuje ukusne zalogaje kao što su crno vino i crna čokolada, prenosi portal Bodyandsoul.com.au.

Dijeta uključuje uglavnom voće i povrće bogate jedinjenjem sirtuin, koje, kako piše portal, "pokreće gene koji ubrzavaju sagorevanje masti" i sastoji se iz dve faze koje se ponavljaju. Prva faza uključuje tri dana unosa 1.000 kalorija, a zatim četiri dana na 1.500 kalorija uz mnogo sokova od ceđenog zelenog voća i povrća.

Druga faza traje četrnaest dana i uključuje tri glavna obroka uz, takođe, mnogo zelenih sokova.

Portal Bodyandsoul.com.au prenosi i preporučeni plan ishrane:

"Za doručak se mogu konzumirati: omlet koji sadrži kelj, jogurt sa muslijem i borovnicama i voćni smuti od ovsenih pahuljica i sojinog mleka.

Za ručak i večeru, na meniju su salata od tunjevine uz dodatak paradajza, krastavca i maslinovog ulja, tofu sir, grilovana riba, integralni hleb, salata od kelja sa crvenim lukom i pasuljem, integralni pirinač začinjen karijem.

Od međuobroka, pića i grickalica dozvoljeni su: kafa, sveže voće (naročito jagode, jabuke i narandže), humus, celer, orasi, crna čokolada.

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR muzika najbolja muzika nedeljom
od 0h do 10h
Last Played On play radio