Šta smemo a šta ne

24. Jun 2020
924Zbog porasta broja novozaraženih od koronavirusa, Krizni štab Vlade Republike Srbije u utorak je doneo nove (stare) mere, a Vlada ih je odmah usvojila.

Naime, kako je odlučeno na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba za sada nema ni govora o vraćanju vanrednog stanja. Ipak, trebalo bi podsetiti koje su to mere donesene i kojih bi trebalo da se pridržavaju svi građani Srbije.

Najpre, donesena je odluka da je obavezno nošenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu.

Koliko do juče ta nera je bila "opciona", a vozila Gradskog autobusa u beograda iz dana u dan bila su sve punija ljudima bez maski.

Od danas je, međutim, obavezno korišćenje zaštitnih maski u gradskom i međugradskom prevozu i putnicima koji ne nose maske neće biti dopušten ulaz u prevozna sredstva, podsetio je danas "Blic".

Kada je reč o nošenju maski u zatvorenom prostoru, Krizni štab je uputio samo preporuku da se one nose u svim zatvorenim prostorima, sa posebnim akcentom na pošte, banke, javne institucije kao i prodavnice i tržne centre.

Takođe, doneta je i odluka da KBC Bežanijska kosa u Beogradu postane kovid-19 bolnica. Osim nje, svojevrsni kovid-centar postaje i niška Klinika za plućne bolesti, piše "Blic".

Krizni štab je na jučerašnjoj sednici odlučio da da preporuku i da se zabrane posete bolnicama, kao što je to bio slučaj tokom vanrednog stanja.

0 KOMENTARA POŠALJITE KOMENTAR
ON AIR Violeta Vasiljević subotom
od 14h do 18h
read more
Last Played On play radio